viernes, 28 de octubre de 2011

L’ARCÀNGEL MIQUEL.




Miquel, amb ales, trepitja al drac- dimoni, símbol de  l’anti-Crist, Satanàs.  L’escena, que fa referència al famós passatge de la Revelació   “I va haver guerra en el cel: Miquel i els seus àngels lluitaren contra el drac...I el gran drac fou expulsat, aquella vella serp, anomenada Dimoni”...(12:7-9) era molt popular en l’art religiós. Com aquí, Miquel sol aparèixer en escenes amb una espassa en una ma i una balança en l’altre. Les diminutes persones que apareixien en la balança, representaven a les ànimes a les que Miquel jutjava. Al fons, àngels i dimonis lluiten. La il·lustració pertany a Sforza Hours (completada al 1520), del pintor de Milan Govan Pietro Birago.

Miquel significa “QUI COM DEU".  L’Arcàngel Miquel és un ésser de meravellosa gloria i de llum radiant. És el protector de la humanitat i el suprem comandant  en cap de tots els Arcàngels; ell dirigeix les forces celestials contra el mal i la foscor i mata simbòlicament l’aspecte inferior de la personalitat humana; la nostra autodestrucció, on resideixen la por i les limitacions i permet que emergeixi la connexió de la ment superior amb l’ànima.
El podem considerar com el nostre suprem àngel guardià i sovint es representa muntat en un cavall blanc (que simbolitza el pur poder espiritual) i clavant una espasa o llança a una serp o drac (que simbolitza el dimoni o el mal) que es retorça.
Entre les forces que comanda l’Arcàngel Miquel, hi ha guies angèliques que guien i ajuden a ànimes perdudes o desorientades de tornada a la font de llum Divina. Aquestes forces estan especialitzades en tallar vincles, llaços, juraments, pactes amb la foscor, malediccions, retirar implants i alliberar entitats adossades.

La protecció de l’Arcàngel Miquel.
Invoca L’Arcàngel Miquel en els moments que creguis convenient perquè et doni la seva protecció immediata. Ell estendrà  la seva capa d’energia protectora sobre teu.
Utilitza la frase següent: ”Humilment et demano Arcàngel Miquel que m’ajudis i em protegeixis de tot mal”.
Després, imagina que l’Arcàngel Miquel estén la seva capa protectora al teu voltant. Visualitza aquesta capa de color blau fosc que et cobreix completament del cap als peus.
Un cop hagis rebut la seva protecció, dona les gràcies a l’Arcàngel Miquel.