domingo, 20 de noviembre de 2011

EL RITUAL O PUJA DEL FOC


El foc és l’ element primordial que millor representa la energia de la vida i està present en tots els llocs de l’Univers.  També és l' element de la natura més semblant a l’Energia Divina.
Els antics habitants nord-americans l’anomenaven Avi Foc. En el Tibet i l’Índia hi ha la tradició mil·lenària del foc sagrat  “Dhumi”, que és un foc que sempre es manté encès. Es considera la boca de Déu, i per això se li dóna de menjar en les seves cerimònies “Yagna”. Se li ofereixen fruites, llet i arròs. També es cremen cocos que representen l’ego de les persones que ha de transmutar.
El foc té el gran poder transmutador de netejar i purificar el cos energètic (doble eteri) i el cos astral, fen sortir del nostre interior energies en forma d’emocions desagradables, com la tristesa, la por i especialment la ira perquè és una emoció de foc.
El ésser humà tot sovint oblida el gran poder transmutador del foc, mal interpreta els efectes de la seva activitat desbordant creient que és destructiva, i el tracta d’una manera poc respectuosa i inadequada.
Com a conseqüència de tot això, de vegades ens crema i en altres ocasions produïm desastres de manera voluntària o no, en utilitzar-lo en guerres o incendis.
En síntesis, el problema del ser humà amb el foc és que ignora la seva divinitat, li té molta por al seu poder i el fa servir malament.
El foc és el gran transmutador i per tant la seva presència purifica tota negativitat. Es necessita romandre un mínim de dues hores al costat d’un foc perquè tingui un efecte suficient. Com més temps es passa millor. Es recomana llavors, donar-se un bany d’aigua freda en acabar, per netejar els residus de negativitat que deixa la purificació energètica de l’aura. És ideal tenir una llar de foc al dormitori i mantenir-la encesa durant el son.
La meditació amb el foc és una altre manera de practicar la purificació: ens asseiem en una posició còmoda i restem en silenci observant al foc i tractant de escoltar-lo. El foc és un ésser viu i el seu esperit ens parla, i el podem escoltar quan la nostra ment es queda en blanc, sense pensaments.

El Ritual o Puja del Foc:

L’ objectiu d’aquest ritual o puja és fer que et sentis purificat i que notis que el teu entorn també ho està.
El millor moment per fer aquesta puja de foc és durant la tarda, entre les 5 i les 7 del vespre.
Pren consciència de totes les coses negatives de la teva vida que vulguis eliminar, tot el dolor que encara guardes en el teu interior, totes les rancúnies que puguis tenir, tots els teus mals pensaments, les accions perjudicials i les intencions dolentes que et frustren o et fan enfadar. També, tot allò que et va fer mal, les experiències, esdeveniments o conductes negatives,  les coses que t’han ofès, enfadat o molestat, els xiuxiuejos, les frivolitats, les xafarderies, les critiques negatives, les intencions perjudicials o malicioses que es troben en el teu camí, siguin teves o del demés.
Escriu en un paper totes aquestes cosses que et molesten i que realment et vols lliurar. A continuació, agafa un pessic de grans  de mostassa i sèsam negre. Embolica’ls amb el paper. Representaran simbòlicament totes aquestes negativitats que t’impedeixen avançar i que han provocat patiment als altres.



Dibuixa el símbol de l’infinit en un tros de paper i col·loca’l  a la base d’ on encendràs el foc. Posa un tros de cotó moll amb alcohol,  una mica de paper o cartró i encén el foc.



Col·loca damunt un parell de fustes primes i seques. Intenta que la foguera cremi bé. No deixis que el foc s’apagui fins que hagis acabat el ritual o puja. Si  és necessari afegeix alcohol de cremar.
Llavors, ofereix el paper amb les granes a l'Avi Foc.
A mesura que observes com el foc les consumeix , sent que totes les profanacions i mals de la teva ànima  causats per les negativitats es netegen, es dissolen, es purifiquen, i que et sents completament lliure d'elles.
No pateixis si sents impediments, mal estar, esgarrifances, por, mal de cap, baixades de pressió... ja que el foc també purificarà aquestes reaccions.



Aquesta és la part més important del ritual, perquè és molt important netejar el teu entorn de tots els pensaments i accions negatives, tant siguin teus com dels altres, tant si s’han comès conscientment com de forma inconscient.
Finalment, dona gràcies a l’Avi Foc per haver-te ajudat a transmutar totes les coses negatives, fen una ofrena amb un pessic de sàlvia, espígol, ruda, boix grèvol  o la planta seca que tu et sembli millor.
Tot seguit, digues amb veu alta HO!
Si ho sents convenient, també pots cantar o recitar algun mantra o oració.
Deixa que el foc s’apagui, però assegura’t que tot ha quedat ben cremat. Sentiràs que el foc ha consumit totes les coses negatives.