jueves, 31 de marzo de 2011

AUTOTRACTAMENT

No oblidem que la primera sanació que va realitzar Mikao Usui al baixar de la muntanya sagrada de Koriyama, va ser guarir-se una ferida amb les seves mans. Aquesta llegenda ens ensenya que el Reiki ben entès, ha de començar per un mateix.
L ’autotractament és una senzilla tècnica que s’aprèn en el primer nivell de Reiki i el seu objectiu és tractar-se  a un mateix. És una pràctica que ens proporciona un bon estat de salut i ben estar a tots nivells. És molt recomanable que ho converteixis en un hàbit quotidià, ja que quan es canalitza Reiki amb un mateix s’experimenta de forma directe tots els beneficis  d’aquest mètode.  
Cal tenir present que no és necessari cobrir exclusivament tot el cos, ja que el Reiki es reparteix i va cap als llocs on es necessita més el bescanvi i el reequilibrament energètic. No obstant això, si tenim una molèstia en particular, en acabar el recorregut general, aplicarem Reiki en el lloc concret, i durant l’estona que creguem convenient.


 Recorda que tu ets el centre de la pràctica

NOCIONS BÀSIQUES PEL TRACTAMENT REIKI

v En primer lloc, el receptor ha de demanar el tractament, ja que tan sols així demostrarà estar obert a rebre l’ energia i s’implicarà conscientment en el procés sanatiu. Voler tractar a qui no ho ha demanat, ni sap en que consisteix, estem imposant la nostra voluntat, o capritx. La voluntat de una persona de guarir-se  ha de ser respectada.
v El Reiki no substitueix cap tractament mèdic. No podem fer diagnòstics ni modificar una medicació receptada per un facultatiu.
v El Reiki és una tècnica segura, sense efectes secundaris ni contraindicacions, sent compatible amb qualsevol altre tipus de teràpia o medicació que el receptor estigui rebent, ja que incrementa la seva eficàcia.
v No podem crear expectatives sobre el resultats del tractament ni assegurar el nombre de sessions que caldrà.
v No involucrar-nos emocionalment en el problema del receptor, hem de ser imparcials, però és important saber que el pacient necessita sentir-se escoltat, recolzat i en cap moment jutjat.
v No deixis que et pugi l’ ego a causa dels beneficis del tractament, recorda que el mèrit és de l’ energia Universal, i que tu només fas de canal.
v Hem de partir de l’idea que l’ energia Universal és gratuïta, i transmetre-la es considera un acte altruista. El receptor no paga per ella, si no pel temps que l’emissor li dedica.
v Si no ens trobem bé el dia que hem de fer un tractament, és millor anular la sessió i deixar-la per un altre moment.