lunes, 30 de diciembre de 2013

ELS ELEMENTS ESSENCIALS


Els elements essencials són les qualitats físiques de l'esperit. Tot està format per la barreja, en diferents proporcions, de quatre substàncies: Aire, Foc, Aigua i Terra, més una cinquena: Èter.
Formen una unitat, una mateixa essència i un únic element, font de tota existència. Aquesta és l'harmonia.
 
AIRE: L'esperit de la Veritat.
Governa la ment, la visió.
El silenci de la ment i qualsevol forma de respiració rítmica i energètica són formes essencials de purificació per l'element aire.
Tots els corrents espirituals de meditació tradicionals basen les seves pràctiques en models de respiració.
L'esperit de l'aire anomenat Prana, entra en nosaltres quan respirem, rítmicament, conscientment, profundament. El Prana està carregat de substància Divína en estat pur, d'alegria amorosa, de medicina, de consciència Universal.
El so que fa vibrar l'element aire és E. La direcció és l'est, on neix el sol.
 
FOC: L'Esperit de la Llibertat.
Governa la voluntat verdadera, el poder amb amor.
Davant del foc tota substància més densa que la llum és consumida, siguin pensaments, sentiments, emocions o trastorns físics.
Asseure'ns a prop d'una foguera ens purifica físicament i mentalment. Si vols esbrinar si això és cert, experimenta. Encén un foc, cuida'l, parla amb ell, alimenta'l i abans de apagar-lo, agraeix al esperit del foc.
L'alabança té la qualitat del foc perquè consumeix tota il·lusió, i l'ús de la flama violeta transmuta i allibera.
El so que fa vibrar l'element foc és I. La direcció és el sud.
 
AIGUA: L'Esperit de l'Amor.
Governa les emocions, l'amor incondicional.
Els nostres cossos i el de la mare Terra están formats en la seva major part d'aigua. L'aigua a part de netejar-nos físicament, té el poder de fer-ho també de forma energètica i emocional. Quan ens estem banyant completament submergits a l'aigua, el nostre cos emocional es descarrega de pol·lució acumulada, tant propia com d'altres.
És molt agradable meditar dins d'una banyera d'aigua tèbia amb espelmes enceses al voltant. Hi podem afegir olis essencials.
És ideal com a medicina quan la nostra ment està carregada o estem cansats. També podem afegir sal marina a l'aigua, i en cas d'esgotament gingebre ratllat i un gotet de vinagre. L'aigua llavors es torna foc i ens puja l'energia ràpidament.
El so per fer vibrar l'element aigua és O. La direcció és l'oest.
 
TERRA: L'Esperit de la LLum.
Governa la materia, el cos físic, la prosperitat.
L'element terra  transforma els nostres somnis i ideals en metes concretes. Cal aceptar la matèria. Saber estar aquí. Saber estar en el cos físic, amb la sexualitat, menjant, bevent, gaudint, dormint...,dejunant si ens cal.
Saber donar i rebre diners, amb consciència d'abundància sempre, fins hi tot quan aparentment no en tenim.
Una manera de treballar amb aquest element és fer un massatge a la mare Terra. Primer saluda a la mare Terra agenollant-te, tocant-la. Despentina l'herba amb la mà, mou els terrossos de terra. A ella li encanta que la acariciïs.
Llavors, demana un massatge. Estigues amb la teva màxima receptivitat per anar sentint el que has de fer. Pots tombar-te. Deixa que la teva consciència es fongui amb la terra fins que el teu cos començi a moure's. Deixa que el moviment sorgeixi de la mare Terra. Que ella et faci massatges. Lliura't a sentir. Observa...després li dónes les gràcies amorosament.
La purificació és a través del dejuni, dels exercicis i els treballs alquímics per tornar-nos lluminosos.
El so que fa vibrar l'element terra és U. La direcció és el nord, on brilla l'estrella Polar.
 
ÈTER: La Unitat, l'Amor Universal, la Pura Essència.
És la substància que impregna tot l'espai Universal. La tradició Hindú el coneix amb el nom de Akasha: l'oceà de fluid sensible on tot queda registrat. De l' èter prové tota substància creada. És la força vital, la llum, o potser el portador de la llum, tant la del cosmos com la de l'ànima.
Està representat per la comunitat espiritual. Una forma de purificació són els grups que es reuneixen amb un propòsit elevat, pregar, cantar i meditar plegats.
El so és A, el so mare. Per altres el seu so és Om.