domingo, 27 de noviembre de 2011

MANTRES, SONS MÀGICS

Mantra és una paraula de origen sànscrit formada per dos síl·labes: “man” que vol dir pensar  i  “tra” que significa “protegir o alliberar”.
Un mantra és molt més que una simple paraula o frase; és una formula de poder màgic, una força sanativa que accedeix al més profund del nostre ésser, la nostra consciència.
Els seus sons són vibracions pures. Són vocables en llengües antigues, vives amb esperit i so:  sànscrit, tibetà....
La repetició constant de mantres és una de les maneres més ràpides i efectives per asserenar la ment, generar un estat de pau i connectar amb la Divinitat. Els sons dels mantres vibren i atrauen les qualitats divines que invoquem, ressonant, despertant i activant aquestes mateixes qualitats en el nostre interior.
Quan una persona està nerviosa, enfadada, preocupada, ofesa, espantada...pot repetir un mantra fins que la inquietud disminueixi. El mantra permet estabilitzar la ment. Totes aquestes emocions són energia que flueix en contra nostre, i el mantra ens ajuda  a dominar-la i reconduir-la a favor nostre.
El mantra té més  efecte quan es repeteix en silenci, amb tanta concentració com sigui possible. Potser, dir el mantra en veu alta unes quantes vegades ajudi a rememorar-lo. No obstant això, es recomana la recitació mental. Tot allò que distregui l’atenció del mantra en si, com contar, preocupar-se per la entonació o relacionar-lo amb processos mentals, no fan més que debilitar el seu efecte, ja que ens manté en un nivell més superficial de consciència.
No  és  convenient  canviar  de  mantra  una    vegada    n'haguem escollit un, dons seria com trasplantar un arbre reiteradament, sense permetre-li desenvolupar bones arrels. 


El Mantra de la Tara Blanca, la manifestació Femenina de la Divinitat:


Tara significa “l’alliberadora”, “la ràpida”, “la esplendorosa”...  És  un ésser Diví compost de pura energia, pura llum. Aquesta mare còsmica que atorga llarga vida, sempre està disposada acudir per rescatar-te dels vuit grans temors, és la gran protectora de qualsevol perill, dany i mala voluntat.





OM TARE TUTTARE TURE SOHA




Mentres recites el mantra, el teu cos, parla i ment han d’estar oberts i receptius a la imatge de la benèvola Tara.

OM: És el so essencial de l’Univers.
TARE: La que allibera als éssers del seu sofriment.
TUTTARE: La que als rescata dels vuit grans temors, els temors de:
El lleó de l’orgull
L’elefant de la ignorància
Les fogueres de la còlera
La serp de l’enveja
El lladre de la il·lusió
Els grillons de l' avarícia
Les violentes corrents del desig
Els dimonis del dubte.
TURE: La ràpida.
SOHA: Que ella propici que així sigui.