miércoles, 15 de enero de 2014

L' ESPAI MEDITATIU


És de gran ajuda per la pràctica meditativa, disposar d'una cambra especial o un espai específicament asignat  a casa nostra. Es tracta de trobar un petit racó, net, agradable,  digne i arreglar-lo amb la finalitat que sigui el lloc reservat per fer la nostra pràctica.
Preferentment escollirem un lloc confortable i tranquil, on no sentim ni fred ni calor, sense soroll. Desconnectarem el telèfon, i avisarem les altres persones de la casa o que estiguin amb nosaltres perquè no ens destorbin.
Ho il·luminarem suaument, ho perfumarem amb una olor que ens agradi (encens, olis aromàtics, etc.) i hi posarem música tranquil·la.
També podem muntar un petit altar on col·locar els nostres objectes, fotos i textos que ens inspiren i ajuden a la nostra pràctica espiritual.
 
 
Una bona opció és fer un petit altar de Reiki, amb una imatge del mestre Mikao Usui i els quatre elements que representen l'energia Universal: Aire, Foc, Aigua i Terra.


Per exemple, per representar l'Aire podem perfumar l'ambient, bé cremant encens o bé amb un difusor o cremador de olis essencials.
Per representar el Foc, hi podem encendre una espelma del color que ens vingui de gust. Si no volem deixar cremar l'espelma fins que es consumeixi, per exemple perquè hem de sortir de casa, l'hem de apagar amb els dits o amb un apagallums, però no bufant, de manera que mantingui la nostra intenció. Quan tornem a casa la tornarem a encendre fins que es consumeixi.
Per representar l'Aigua, hi podem posar un vas o bol de vidre que ens agradi ple d'aigua o posar-hi elements marins com ara: cargoles marines, petxines, estrelles de mar, etc.
Per representar la Terra, hi podem posar una planta que ens agradi, o una pedra o mineral d'un color que també ens resulti agradable.
Si es vol, es pot posar a l'altar alguna imatge o estatueta que representi l'energia Universal per a nosaltres.
Sobre aquesta base, podem fer les combinacions que més ens agradin, segons la nostra inspiració.
Per exemple,  podem posar uns pètals de flors fresques en un bol amb aigua (terra i aigua), i encendre una espelma (foc i aire).


D'aquesta manera estem creant un espai nostre, i ens estem preparant per dedicar-nos una estona a nosaltres mateixos. Aquesta operació només dura uns minuts, però ens fa concentrar "aquí i ara", en aquest moment que ens dediquem, desconnectant del que em fet fins llavors i del que pensem fer després.
Per suposat, podem realizar les nostres pràctiques en qualsevol lloc i en qualsevol moment. Però si dediquem temps i l'energia necessària per crear a casa nostra un espai dedicat a les nostres pràctiques espirituals estarem sanant la nostra llar i a la nostra família.