sábado, 29 de marzo de 2014

NETEJA, PURIFICACIÓ I RECÀRREGA DELS CRISTALLS DE QUARS



AIGUA I SAL
Per netejar i purificar els cristalls de quars de posibles influències energètiques siguin de persones o llocs, és recomanable que afegim dues cullerades de sal marina o preferenment de sal rosa de l'Himàlaia per cada litre d'aigua com més pura millor, sigui de font, de pluja o mineral sense gas.
És convenient deixar que la sal es dissolgui completament. Deixarem el cristall submergit durant una hora per una neteja corrent, però si ha estat utilitzat per una pràctica o guarició, caldrà deixar-lo submergit tota la nit.
 
 
Si el cristall en qüestió ha estat adquirit en una fira o botiga de minerals, igualment caldrà que el deixem submergit durant tota la nit. Quan el traguem, convé aplicar-li aigua destil·lada i llavors assecar-lo amb un drap net de cotó.
L'aigua marina és molt beneficiosa pels cristalls. També ho és l'aigua de pluja, de manera que aprofitarem els dies de pluja per treure´ls a l'exterior per què rebin aquesta renovadora energía de neteja, ja que quan plou l'ambient es carrega  d'ions (per això l'atmosfera fa olor de ozó, a neteja i renovació).
Una altre manera de recàrrega que beneficia positivament els cristalls és cobrir-los de tant en tant de neu, però si el lloc on vius no neva gaire pots cobrir-los amb petits trossos de glaçons de gel de la nevera. No és recomanable posar-los al congelador, ja que el canvi brusc de temperatura en un lloc tancat els pot esquerdar.
 
INFUSIÓ DE SÀLVIA
Aquest mètode de purificació i recàrrega  l'utilitzaven els homes i dones medicina americans, ja que aquesta planta té una gran força solar.
Es submergeixen els cristalls en una infusió de sàlvia durant un mínim d'una hora. A nivell energètic  aquest mètode representa un gran reforç àuric pels cristalls.
 
 
AIGUA I MEL
Una meravellosa i especial manera de carregar els cristalls, és submergir-los en aigua on hi haurem afegit una cullerada sopera de mel. Diluïm la mel a l'aigua, submergim els cristalls i els deixem tota la nit perquè s'impregnin d'aquesta amorosa i vital energía que és la mel. Després els assecarem amb un drap net de cotó.
 
OLI
Quan algun dels nostres cristalls han perdut la seva brillantor per la raó que sigui, els fregarem amb una goteta d'oli d'oliva de primer premsat en fred amb les nostres mans durant uns minuts. També el podem deixar submergit unes hores.

TERRA
De tant en tant (per exemple, una o dues vegades a l'any), podem comprar terra per les torratxes rica en humus. LLavors enterrarem els cristalls uns quans dies seguits, per exemple 7 dies, perquè rebin les vibracions solars/lunars  de cada un dels dies de la semana
Una altre opció és enterrar els cristalls en una torratxa amb plantes unes hores, uns dies o unes setmanes. Deixa't guiar per la teva intuició.
 
 
LLUM SOLAR I LUNAR
Periòdicament, els nostres cristalls han de ser recarregats amb la llum solar i lunar.
Per això els col·locarem sobre safates o plats de vidre, porcellana o fang (mai metàl·lics), i els traurem l'exterior un dia sencer perquè s'impregnin de l'energia diürna i nocturna, sense que importi que estigui ennuvolat.

 
També podem agafar tres espelmas de color blanc, blau o violeta (o del color que creguis convenient) i col·locar-les formant un triangle. LLavors, col·loques els cristalls al centre del triangle i deixes que es consumeixein per complert.
 
AIRE
Per purificar i netejar a nivell energètic els cristalls cal exposar-los a la llum del dia, preferenment a l'alba, ja que és quan l'energia de l'aire és més pur.
 
VIBRACIÓ SONORA
La vibració de les ones sonores també exerceix una beneficiosa influencia sobre el camp energètic dels cristalls. 
Podem fer sonar un bol Tibetà perquè emeti l' OM (so primordial expansiu de gran poder harmònic i purificador). Durant segles a orient s'han utilitzat els bols metal·lics per facilitar la meditació i amb fins guaridors.
En el cas que el nostres cristalls hagin perdut la seva energia, podem col·locar-los dins d'un bol de mida petita. A continuació es colpeja el bol amb la baqueta de fusta al voltant de la vora, per la part interior o exterior, mentre es superposen els sons. A poc a poc es deixa de colpejar el bol i llavors es retiren els cristalls.
 
 
Una altre opció, és agafar el bol amb les mans i pasar-li la baqueta al voltant de la vora fen-la vibrar. A mesura que es mou la baqueta descrivint cercles més ràpids, l'energia negativa o densa del cristal s'esvaeix i la substitueix una energía positiva més intensa.
 
HERBES DE PODER
Aquest tipus d'herbes de poder (salvia, lavanda, romaní, farigola, ruda, cedre, espígol, llorer, pol·len de flors, etc.) són una tradició dels antics nadius americans, que les utilitzaven per fumejar i eliminar l'ambient d' energía negativa.
Podem utilizar manats d'herbes preparats amb aquesta finalitat  que es venen en comerços especialitats. Una bona opció és que els preparem nosaltres amb herbes de la zona.
Per purificar els cristalls amb aquest mètode cal col·locar-los en un recipient. A continuació es pren un grapat d'herbes sobre el recipient, s'apaga la flama i es deixa que el fum floti per sobre dels cristalls. Amb aquest mètode també es pot purificar una estança i a un mateix. Si cal apagar totalment el manat, es mulla amb aigua.
 

ENCENS
L'encens té unes propietas purificadores més suaus que le herbes de poder. S'encén la barreta d'encens i mentre es consumeix lentament, es fa que el fum floti sobre dels cristalls unes quantes vegades, i a continuació s'apaga. Podem utilizar encens Tibetà, Hindú, de sàndal, lavanda, salvia, etc. Recorda que sempre ha de ser de bona qualitat.
 
ALÈ
Aquest mètode funciona millor si estem abans ben connectats amb l'energia Reiki. Per començar respira profundament varies vegades i concentra't. Agafa el cristal amb la mà dominant i unifica la teva ment amb l'intenció d'eliminar tota la negativitat que contingui.
LLavors digues  mentalment: Purifico aquest cristal amb la llum i la saviesa del Reiki.
S'inspira profundament i amb la punta de la llengua es dibuixa al paladar el símbol DAI-KO-MIOTot seguit  deixa anar l'aire sobre del cristal, mentre visualitzes l'energia negativa o densa que surt d'ell i que és absorbida pel terra, on la mare Terra la torna a trasformar en energía positiva.
 
 
 
PIRÀMIDE
Aprofitant el poder de la piràmide que actua com un amplificador i condendador energètic, podem situar-hi els cristalls a dins seu unes hores  o uns dies, tenin la precaució de que no es toquin entre si per una millor recepció de l'energia. Per obtenir millors resultats, la punta dels cristalls hauran d'estar apuntant el nord magnètic de la Terra i la seva base al sud.
 
 
DRUSA D'AMETISTA
Les druses són una acumulació o associació natural de cristalls i tenen el poder d'acumular energía.
Degut a les propietats energètiques purificadores i transmutadores que té la drusa de quars ametista, podem posar-hi unes hores de tant en tant a sobre els cristalls que volguem netejar.
 

PÈTALS DE ROSA
Els cristalls de quars es revitalitzen i intensifiquen la seva brillantor i color si se'ls deixa unes hores sobre pètals de rosa.


ENERGIA REIKI
És l'energia de més alta freqüència per carregar els cristalls. Per portar-ho a terme farem uns minuts de meditació Gassho, que ens ajudarà a la concentració i la sensibilització dels txakres palmars.
LLavors, sostindrem per uns minuts el cristall a les nostres mans o col·locarem les dues mans a uns centímetres, sentint com des dels palmells de les mans li transmetem energía fins que notem que està carregat. Deixa't guiar per la teva intüició.
 
Amb la pràctica podrem observar que els cristalls tractats amb aquests mètodes obtenen una energia, una brillantor i un tacte especialment màgic.