domingo, 19 de mayo de 2013

LA PRIMAVERA


La primavera és l'estació de la creació, dels colors, dels aromes i dels sentits. L'energia és dinámica i es renova constantment.
És el moment de les plantes i les flors. Les llavors comencen a germinar, dels arbres en surten brots i comença una época plena de colors i llum.
Cada estació de l'any ens ofereix diferents tipus d'aliments gràcies als cicles biològics de la natura. Durant la primavera és un bon moment per una desintoxicació de l'organisme. L'alimentació ha de ser més lleugera, aprofitant el que ens proporciona la natura: amanides, fruites, germinats, llavors...
Per això és recomanable menjar aliments plens de colors, sobretot el color verd que ajuda a netejar, purificar i eliminar les toxines acumulades durant l'època del fred.
Les receptes que hem d'elaborar han d'ajudar a vivificar el sistema hepàtic i la vesícula biliar, activar el metabolisme i despertar la vitalitat. El fetge està vinculat energèticament amb la ira, amb el bloqueig, amb la fustració i la depressió; una vesícula biliar debilitada es tradueix en la dificultat per prendre decisions.
També és un moment adequat per donar espai a la relaxació de la ment, per desenvolupar la capacitat de centrar-se, i prendre contacte amb l' ésser creatiu de cadascú.
És el moment idoni d'aclarir el passat per donar espai al futur que s'està convertint en l'ara.